Mar copt cu crema de mascarpone

de simona119 in Dulciuri, 30 Mai 2013 | 5867 vizualizari

 

Un desert care te poarta inapoi in copilarie, chiar daca pe atunci mascarpone era inlocuit cu altceva! Pe bune :).

 

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone
  • 150 g crema de branza Ceva Fin smantana
  • 4 linguri de zahar brun (± in functie de cat de dulce vreti crema)
  • 1 ou (optional)
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilinat bourbon
  • coaja de lamaie (sau mai bine suc de lamaie daca ne gandim la ce contine coaja)
  • 4 mere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mar copt cu crema de mascarpone:

Spalati bine merele, taiati-le cubulete si dati-le la cuptorul incins pana se inmoaie si incep sa lase suc.

Intre timp pregatiti crema. Amestecati bine intr-un bol crema de branza cu branza mascarpone pana obtineti o pasta. Adaugati oul (daca alegeti sa il folositi) impreuna cu zaharul, esenta si coaja de lamaie, si amestecati bine.

Dati apoi crema la rece, pana cand merele sunt gata.

Montati desertul in pahare inalte pentru un aspect mai sofisticat. Puneti mai intai cubulete de mere, stropiti-le cu putin din zeama lasata in vas, si adaugati apoi crema dupa bunul plac. Pentru un plus de culoare, puteti decora la final cu o capsuna.

Succesul este garantat! Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mar copt cu crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata